درباره فرش ایرانی حیدریان

خانواده حیدریان، در سال 1270 کارگاهی را برای تولید فرش ایرانی راه اندازی کردند که اکنون دفتر مرکزی آن در تهران است.

قالی‌های حیدریان که به طور همزمان توسط بافندگانی در کارگاه های عشایری، روستایی و شهری بافته می‌شود، عمدتاً در چهار مرکز بزرگ قالی ایران از جمله: چهارمحال و بختیاری، کردستان، فارس و آذربایجان به شکلی هنرمندانه خلق می‌شوند.

فرش های حیدریان در کنار انعکاس تاریخ ایران، فرهنگ مردمان آن و گرایش های انتزاعی و نوین هنر مدرن ایرانی،  با ویژگی های خاصی شناخته می شوند که از آن جمله می توان به بهره گیری از فنون صنعتگران ماهر، استفاده از مواد اولیه مرغوب، رنگ های کاملا طبیعی و طرح های خلاقانه و انحصاری اش اشاره کرد.

امروزه نسل پنجم خانواده حیدریان با بهره گیری از آنچه در طول سالیان در این صناعت منتقل شده است به ساخت و پرداخت فرش ایرانی و و ایجاد آثار متمایزی که گواه برتری و تمایز آن بوده، مشغول اند.

جوایز

جایزه طراحی فرش که به عنوان برترین جایزه قالی و فرش دستباف در جهان شناخته می شود، رقابتی معتبر و بین المللی است که در آن از فرش های دستباف با کیفیت بالا و طراحی های عالی قدردانی می شود.

فرش حیدریان در سال های 1386، 1387 و 1388 مفتخر به کسب این جایزه در شاخه بهترین طرح های سنتی عشایری و کارگاهی شده است، همچنین لازم به ذکر است که این مجموعه در سال های 1394 و 1396 برنده جایزه بهترین فرش در پنجمین و هفتمین دوره مسابقات مرکز فرش شده است.